روز جهانی آموزش

روز جهانی آموزش برای افزایش دانش و مهارت افراد و همچنین رشد شخصیت کلی آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از طریق آموزش، افراد می‌توانند وارد بازار کار شوند و فرصتی را برای افراد فراهم می‌کند تا زندگی باکیفیتی داشته‌ باشند.

فهرست مطالب این مقاله

4 بهمن؛ روز جهانی آموزش

روز جهانی آموزش روزی بین‌المللی است که هر ساله در 24 ژانویه برگزار می‌شود. آموزش به دلایل مختلفی ضرورت دارد. آموزش به افراد دانش می‌‌بخشید و این به آن‌‌ها کمک می‌کند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند. علاوه بر این، آموزش راه را برای اشتغال هموار می‌کند. اما متأسفانه بیش از 72 میلیون کودک در سراسر جهان به آموزش دسترسی ندارند. میلیون‌ها کودک و نوجوان فرصت تکمیل تحصیلات خود را ندارند. گرچه آموزش سن و سال نمی‌شناسد. شما از زمانی که متولد می‌شوید آموزش می‌گیرید و این مدت زمان می‌تواند تا آخر عمر ادامه پیدا کند.

چرا 24 ژانویه؟

در 3 دسامبر 2018، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را تصویب کرد که 24 ژانویه را به عنوان روز جهانی آموزش به منظور تجلیل از نقش آموزش در ایجاد صلح جهانی و توسعه پایدار اعلام کرد. اولین بار در 24 ژانویه 2019 روز جهانی آموزش جشن گرفته شد.

شعار روز جهانی آموزش در سال 2023 “سرمایه‌گذاری روی مردم، اولویت بخشی به آموزش” است.

اهمیت آموزش

نلسون ماندلا می‌گوید: «آموزش، قدرتمندترین سلاحی است که می‌توانی از آن برای تغییر جهان استفاده کنی.»

شاید در ظاهر اغراق‌آمیز بنظر برسد اما حقیقتی است که نمی‌توان انکارش کرد. آموزش زندگی مردم را متحول می‌کند و از طریق آن است که می‌توان کیفیت زندگی خود را بالا برد.

روز جهانی آموزش برای افزایش دانش و مهارت افراد و همچنین رشد شخصیت کلی آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از طریق آموزش، افراد می‌توانند وارد بازار کار شوند و فرصتی را برای افراد فراهم می‌کند تا زندگی باکیفیتی داشته‌ باشند. علاوه بر این، آموزش کمک می‌کند تا افراد در یک کار تخصص پیدا کنند و دانش خود را در جهت خدمت و ارتقای سطح جامعه استفاده کنند.

دسترسی به آموزش

کمبود آموزش هم در کشورهای در حال توسعه و هم در کشورهای توسعه نیافته مشکل‌ساز است. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که کودک به مدرسه نمی‌رود، مسئله حقوق برابر است. این نابرابری‌ها به جنسیت، سلامت و هویت جامعه برمی‌گردد. علاوه بر این‌ها، بسیاری از کشورها توانایی ساخت مدارس را ندارند. اگر این کشورها به اندازه کافی خوش شانس باشند که مدرسه داشته باشند، بسیاری از آن‌ها نمی‌توانند وسایل آموزشی تهیه کنند. آن‌ها همچنین برای پرداخت حقوق معلمان خود نیز مشکل دارند. کمبود مالی، همراه با کمبود معلم، دانش‌آموزان را مجبور می‌کند با هر سنی که دارند در یک کلاس درس بزرگ آموزش ببینند.

از آنجایی که آموزش نمی‌تواند برای نیازهای فردی تطبیق داده شود، نرخ ترک تحصیل در این مدارس بالا می‌رود. یکی از مناطقی که بیشترین آسیب را دیده است، جنوب صحرای آفریقا با سی و دو میلیون کودک تحصیل نکرده است. بیش از 54 درصد کودکان بی‌سواد دختر هستند. در یمن، بیش از 80 درصد از دختران این کشور هرگز به مدرسه نمی‌روند.

در ایران نیز ما با این معضل روبرو هستیم. با سخت‌تر شدن تأمین نیازهای اساسی زندگی، خانواده دیگر اولویت را در آموزش کودک نمی‌بیند و آن‌ها را مجبور به کار می‌کند. فقدان آموزش در دوران کودکی منجر به افزایش خطر بیکاری در بزرگسالی می‌شود و این روند دومینو وار ادامه پیدا می‌کند تا به تکرار این چرخه منجر شود. در خانواده‌هایی با والدین بی‌سواد، فرزندان در معرض خطر بیشتری برای تجربه همین سرنوشت هستند.

شکستن این چرخه تنها با تبدیل دسترسی به آموزش به هدف اصلی اتفاق می‌افتد. آموزش حق بشر است. سازمان ملل متحد حق آموزش را در کنوانسیون حقوق کودک آورده است و از تمامی کشورها می‌خواهد آموزش عالی را برای همه در دسترس قرار دهند.

آموزش آنلاین و کرونا

تا قبل از شیوع کرونا، آموزش‌های آنلاین برای کسانی که نمی‌توانستند به شهری که مدرس در آنجا کلاس برگزار می‌کرد بروند مناسب بود. مدرسین ترجیح می‌دادند به جای صرف وقت خود به آموزش حضوری، به ضبط فیلم‌های آموزشی بپردازند. اما از زمانی که کرونا در جهان گسترش پیدا کرد و باعث تعطیلی مراکز تحصیل و آموزشی شد مسیر آموزش را متحول کرد. به دلیل قرنطینه‌های طولانی مدت خیلی از کارها آنلاین شدند و طولی نکشید که همه به آموزش آنلاین روی آوردند تا در مدتی که قرنطینه هستند خود را مشغول کنند و هم اینکه مهارتی یاد بگیرند.

آموزش در آکادمی آوید

آکادمی علوم دندانپزشکی آوید در سال ۱۳۹۹ و با همکاری انتشارات شایان نمودار با هدف کمک به داوطلبین شرکت در آزمون دستیاری دندانپزشکی و ارائه ی محصولی با کیفیت و درخور شان ایشان، قیمت متناسب با خدمات و بوجود آوردن حق انتخاب برای این دوستان تشکیل شد.
از همان ابتدای امر و با تاکیدی که مسئولین موسسه بر ارتقای تولیدات این حوزه داشتند، از برترین و با تجربه ترین اساتید برای مشارکت در تالیف درسنامه ها و تدریس آن ها دعوت و با اقبال این بزرگوارن روبرو شد.
همچنین با استفاده از تجارب انتشارات شایان نمودار به عنوان اولین ناشر تخصصی دندانپزشکی در ایران با بیش از ۲۴ سال فعالیت در حوزه  کتب دندانپزشکی ، با کمترین توجه به هزینه ها و مباحث مالی ،بهترین کیفیت ممکن در زمینه تولیدات و بالاترین استانداردهای آموزشی سرلوحه کار قرار گرفت.
تلاش شبانه روزی کادر علمی و اجرایی آکادمی آوید موجب شد تا با وجود اینکه تنها  یک سال از فعالیت موسسه در این زمینه گذشته بود، در بسیاری از زمینه ها به انتخاب اول داوطلبان تبدیل شده و نامی درخور در این حیطه از آن خود کند.
تالیف ۲۷ جلد درسنامه از منابع آزمون دستیاری، نزدیک به ۶۰۰ ساعت ویدیوی آموزشی ، ۱۹ جلد مرور سریع با تست همراه با فیلم و نمونه سوالات فراوان و استاندارد در قالب اپلیکیشن فلش کارت آوید و همچین برگزاری آزمون های مدون بر این تلاش و پشتکار همگانی کادر مجرب آوید صحه میگذارد.
آوید در نظر دارد با ارتباط بیشتر با همه شما عزیزان روز به روز بیشتر در جلب رضایت شما بکوشد و انتقادات و پیشنهادات ارزشمندتان را سرلوحه کار خود قرار دهد و در این مسیر نیازمند راهنمایی و همیاری شماست تا به مسیری آسان تر برای کمک به همه داوطلبان ازمون دستیاری تبدیل گردد.

همچنین آکادمی آوید در گرامی داشت روز آموزش، روی تمامی محصولات خود 10 تا 50 درصد تخفیف گذاشته است. شما میتوانید برای ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید و یا برای خرید از سایت شایان نمودار اینجا را کلیک کنید.

02186054135

09190627111

 

مقالات دیگر شایان نمودار

لینک منبع منابع آزمون دستیاری دندانپزشکی دوره 39 – سال 1404 # اندودانتیکس Torabinejad M, Fouad AF, Shabahang S. Endodontics:

منابع آزمون ورودی دستیاری دندانپزشکی سال 1403 اعلام شد

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید